Rumah Belajar Phinisi [klik di sini]

Posted by : arick anjasmara Saturday, November 5, 2011

*suasana kelas kampus* 

1 + 1 berapa anak anak? | 2 pak | SALAH! yang benar itu 10 | WTF . apa apaan ini dari TK sampe SMA gua belajar matematika , 1 + 1 = 2 . kenapa salah ! *lempar bangku* 

"1 + 1 = 10, kenapa? karena kita anak Teknik Informatika, jadi 1 + 1 = 10." itu penjelasannya, entahlah siapa yang salah dan siapa yang benar. yang jelas gua masih gak terima kenyataan ini. secara, 12 tahun menimba ilmu di sekolah dengan seragam dan upacara setiap senin, dibilang salah sama dosen itu. berarti apa arti gua sekolah segitu lama?
gak lama lagi dia bilang, ini namanya operasi aritmatika BINER. karena di biner hanya kenal angka 0 dan 1, maka dibuat lah sama yang buat 1 + 1 = 10 (gak ada matematikanya). terus gimana kalo mau bikin angka 2 , 4 , dan lain lain?

gua gak tau banyak soal biner. yang gua tau cuma semua yang ada di komputer itu terdiri dari bilangan 0 dan 1. setiap karakter di komputer bisa tersusun dari beberapa angka biner (sepengetahuan gua loh, jangan diserap dalem dalem).

kaya operasi matematika, bilangan biner ini bisa dijumlah, dikurang, dikali dan dibagi sesuai amal dan perbuatan. mudah aja sih hafalinnya. cuma butuh konsentrasi dan kesabaran aja.

penjumlahan :

0 + 0 = 0
1 + 0 = 1
0 + 1 = 1
1 + 1 = 0 dengan 1 ada di atas penjumlahan berikutnya

itu contoh aja. sisanya banyak di search engine. 
ini contoh lagi :
nilai :  512          256         128         64         32        16         8         4         2         1
biner :0                0             1            0           0         1           0         1         0         0

angka 1 mewakili angka diatasnya
jadi, hasil dari biner diatas adalah 4 + 16 + 128 = 148

gak ngebayang aja kalo dari dasar dulu SD udah diajarin matematika kaya gini, rusak deh permatematikaan indonesia. -_-

sorry gak bisa jelasin lebih dalem lagi. gua gak paham banget *tutup pintu* *end*

{ 2 komentar... read them below or Comment }

  1. $75 - $125 Price Point – Onos, Flying Fisherman, and Native sunglasses provide a wide variety of sunglasses in this price range. In addition, any of the Foster Grant International brands like Gargoyles, will provide sunglass hut sunglasses in this price point category.$125 - $200+ Price Point – If one gages exhibitor booth traffic at the 2012 ICAST, Costa Del Mar was the monster in the room. There were so many people in and mingling around their two-story booth that I made no attempt oakley vault to speak with any of their sales and marketing folks. Costa Del Mar prices range from the low 100s to well over $200. That being said, many of the other sunglass brands exhibited sunglasses, in my opinion, were just as good and stylish at 1/3 to ? oakley sunglasses 2011 the price. Exhibitors like OnOs Sunglasses and Flying Fisherman were two such company that had quality sunglasses in the $75 - $130 range. Another fun brand to look at was the Maui Jim line of sunglasses. Maui Jim sunglasses have been a mainstay in the beach and oakley airbrake surfing niche market. The Maui Jim style of sunglasses appeals to a broad range of outdoor enthusiast. This brand has styles to suit almost any outdoor occasion. Maui Jim has positioned its self along with Costa Del Mar as a premium brand.
    For example, check out this oakley outlet sexy pair of Oakley sunglasses that come in Cherry Red, Crystal Iris and Polished Black for only $49 (regular price $120); chic pair of Rivet and Sway sunglasses in Honey Toast for only $39 (regular price $149); and even hard to find luxury ones, like this Lanvin oakley holbrook lenses sunglasses in the shade called Gunmetal for $485.What's great about Glasses.com, is that they're dedicated to help us find the special type of glasses we love or that we would like to gift to someone special, by offering proprietary 3D virtual try-on technology and making custom lenses oakley sunglasses cheap real in its in-house lab. They provide an In-Home Try-On program, which enables buyers to purchase any pair of frames, with lenses, and try them out for 30 days. If buyers decide not to keep the frames, they can send them back back for a full refund. Glasses.com oakleys sunglasses pays for the return shipping, so it's 100% satisfaction guarantee, a win-win situation! Glasses.com works with a team of trained opticians and style experts, and backed by customer-friendly guarantees and return policies.
    While there are more styles than the ones I’m featuring, here are a few that cheap oakley glasses caught my eye. First, I tried on a pair of “Scripts” – with dark lenses and a fun frame color combination of green, yellow and brown in a tortoise swirl. Loved them. Want them. (These are the ones I have on in the photo.)

    ReplyDelete

Official Arickanjass

Arickanjass Followers

Komentar Terbaru

- Copyright © Arickanjass Blog! -Metrominimalist - Designed by Johanes Djogan - Edited by @arickanjass - Sitemap Arickanjass Blog!